Boknings-, köp och leveransvillkor

Åldersgränser vid kurser
Åldersgräns på våra kurser är 16 år och för deltagare under 18 år krävs målsmans medgivande. För våra barn-/föräldrakurser är åldersintervallet 6-13 år i målsmans sällskap. Barn 14-15 år kan gå våre grundkurser i målsmans sällskap.

Inställd kurs
Då Pontus Klätterskola sätter säkerheten främst förbehåller vi oss rätten att ställa in en kurs om instruktören bedömer förhållandena som olämpliga. En kurs kan även ställas in om instruktör blir sjuk e.d. Hela erlagda kursavgiften återbetalas vid inställd kurs om inte kursdeltagaren vill medverka vid ett senare kurstillfälle. Pontus Klätterskola ersätter inte övriga eventuella kostnader kopplade till kurstillfället, t.ex. om-/avbokning av transport till och från kursen.

Bokning och betalning av kurser
Bokning av kurs sker i samband med betalning av kurs. Betalning görs genom Payson (Visa, Mastercard, Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB och DanskeBank) samt faktura eller genom något presentkortsalternativ. Vid genomförd betalning skickas en boknings-/betalningsbekräftelse till angiven e-postadress.

Avbokning av kurs
Avbokning av kurs görs via e-post eller telefon till Pontus Klätterskola. Vid avbokning fram till tre (3) dagar innan kursdag återbetalas 75 % av kursavgiften. Vid avbokning senare än tre (3) dagar innan kursstart återbetalas ingen kursavgift. Om en kursdeltagare inte ansluter till kursstart, och inte har avbokat, anses kursavgiften förbrukad och återbetalas ej.

Ombokning av kurs
Kursdeltagaren har rätt att senast 7 dagar före kursstart boka om kurs till ett annat kurstillfälle, men endast i mån av kurs och plats i kurs.

Sjukdom
Vid sjukdom eller olycka (kursdeltagare, familj, anhöriga eller liknande) återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av giltigt läkarintyg eller motsvarande.

Rätt att avbryta kurs
Ansvarig instruktör äger rätten att avbryta en kurs för en enskild deltagare eller grupp av deltagare om denne/dessa på grund av påtagligt bristande förkunskaper, olämpligt uppträdande eller riskabelt beteende och som därmed kan innebära säkerhetsrisker enskilt eller för andra. Betalt kursavgift återbetalas då inte.

Försäkringar
Pontus Klätterskola har erforderliga ansvars- och olycksfallsförsäkringar för befintlig verksamhet. Vi rekommenderar starkt att alla som klättrar har en gällande olycksfallsförsäkring vilket t.ex. medlemskap i en lokal klätterklubb som är ansluten till Svenska klätterförbundet innefattar.

Varor

Betalning av varor
Betalning görs genom Payson (Visa, Mastercard, Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB och DanskeBank). Vid genomförd betalning skickas en betalningsbekräftelse till angiven e-postadress.

Leverans av varor
Dina varor skickas med Schenker i paket och normal leveranstid från det att försändelsen lämnat oss är 2-4 vardagar. Mindre bestälningar kan skickas med A-post (brev) och delas då ut i brevlådan.

Ångerrätt
Du har 14 dagars ångerrätt på vår klätterutrustning. Ångerfristen börjar löpa från dagen du tar emot varan. Om du ångrar ditt köp meddelar du detta till Pontus Klätterskola via e-post eller telefon. När du meddelat oss att du ångrat köpet skickar du tillbaka varan inom 14 dagar.

Returfrakt
Pontus Klätterskola betalar returfrakten inom Sverige om varan returneras inom tiden för ångerrätt.

Återbetalning
Vi återbetalar summan genom att kreditera retursumman så fort vi mottagit och och behandlat din retur.

Reklamation
För att reklamera en felaktig eller defekt vara kontaktar du Pontus Klätterskola via e-post eller telefon. Vi betalar returfrakt och gör en bedömning av varan då vi tagit emot varan, därefter kontaktar vi dig dig för vidare information.

Personuppgifter

För att underlätta boknings- och betalningsförfaranden och utfärdande av klätterkort (krav på personnummer) behöver vi ta in personuppgifter. Pontus Klätterskola behandlar lämnade personuppgifter i enlighet med gällande persondatalagstiftning. Fotograferaring kan äga rum under kurstillfällen genom Pontus Klätterskola och vid fotografering tillfrågas kursdeltagare hur bilderna får användas. Ett urval av fotografierna kan komma att publiceras på www.pontusklätterskola.se samt på sociala medier. Kursdeltagare kan för eget bruk fritt använda dessa bilder. Om kursdeltagare ångrar att finnas med i publicerat mtrl så meddelar kursdeltagre detta till Pontus Klätterskola som då tar bort publicerat mtrl.